Menu

fejléc2

admin

admin

A balassagyarmati Cserhát Mentőkutyás Egyesület

A Cserhát Mentőkutyás Egyesület öt éve alakult meg, addig nem volt Nógrád megyében ilyen jellegű civil szervezet. Az egyesület elnöke Juhász Zoltán OKJ-s kutyakiképző, aki már előtte is régóta tanított hobbi szinten kutyákat. Sportkutyákkal is foglalkozik, ezen a területen világbajnokságon is részt vett. Egy alkalommal a Katasztrófavédelem felkereste azzal a kérdéssel, van-e arra lehetőség, hogy olyan kutyát képezzenek, amivel eltűnt személyeket lehet felkutatni. Ennek okán az országban más mentőcsapatokhoz mentek tanulni, ezután kezdett el a szervezet célirányosan kutyákkal foglalkozni.

Dobrocsi Lénárd önkormányzati képviselő (Jobbik) ötlete nyomán szépült meg a balassagyarmati Reménysugár Gyermekotthon parkja

A párt helyi programjában is szereplő városszépítő közösségi munka ötletét tettek is követték. A városatya vezénylésével 10-15 lelkes önkéntes tette szebbé a gyermekotthon parkját. Az I. Városszépítő Napnak természetesen folytatása is lesz, melyhez várják a további önkéntesek csatlakozását. A hasznos munka nagyon jó csapatépítő hatással is van a közösségre. Balassagyarmat megérdemli a segítő kezek munkáját.

Videó:

Gyarmat hangja

Bízunk szülővárosunk felvirágzásában. Abban, hogy a magyar emberek gondolataiban arra a helyre kerül Palócország Fővárosa amit megérdemel. Ez alatt arra gondolunk, hogy egy ékszerdobozként gondolnak majd városunkra országszerte, amelyik városnak köszönhető Magyarország megcsonkításának megakadályozása. Amely városról mindenkinek a „Jó Palócok” jutnak eszébe, akik egy különleges és vendégszerető népcsoport a Felvidék déli peremén. Nagy író óriásaink életműve és nemzetépítő munkássága jut eszükbe. Madách Imre és az Ember tragédiája, Mikszáth Kálmán és A jó palócok, Tormay Cécile aki az első magyar Nobel-díjas lehetett volna, ha nem ragadják el oly korán az égiek és a Bujdosó könyv című műve, mely a magyarság legnagyobb sorstragédiájának idejébe repít minket.

Hiszünk benne, hogy töretlen munkával és elszántsággal elérhető, hogy minden gyarmati olyan otthonként tekint majd városára ahol létbiztonság, és közbiztonság biztosítja saját és gyermekei nyugodt életét és jövőjét. Ennek eléréséért napjainkban még rengeteget kell harcolni és cselekedni. De a magyar embert és különösen a gyarmatiakat nem rettentheti meg ez a feladat. Hisz a legbátrabbak az Ipoly parton élnek.

Ez a bátorság kell jelen pillanatban és a jövőben is, hogy mindig ki merjük mondani az igazságot. Ez sokszor olyan dolgokat érinthet mely egy nyugodt kisváros életének, nem kellene, hogy része legyen. De az élet sose annyira egyszerű, hogy buktatók nélkül teljenek a hétköznapok. Ha pedig a korábban említett felvirágzás felé akarjuk vinni városunkat, akkor megalkuvás nélkül kell képviselnünk az igazság útját. Ha pedig akadnak olyanok, akik saját érdeküket (legyen az anyagi vagy erkölcsi) előrébb helyezik a közérdeknél és a város érdekénél akkor ők ne csodálkozzanak, ha megszűnik velük szemben az elmúlt 25 év tendenciája amikor inkább elfordították az emberek és nagyon sokszor az illetékesek is a fejüket, amikor rosszat vagy illetlen dolgot cselekedtek.

Gyarmat hangjai ezelőtt és ma is suttogtak ezekről, a dolgokról. Elérkezett az ideje, hogy ki is legyenek mondva a városunkat érintő igazságok és hazugságok.

Vízpazarlás

Balassagyarmatra megérkezett a REZSI(csökkentés)NÖVELÉS

Az Ipoly-parton épülő új utánpótlás pálya építkezésénél cirka 1,5-2 hónapig folyt a víz a "világba". Ezt is mi fogjuk kifizetni? Vagy a városvezetés saját zsebből? Aligha.

Mivel a vízóra előtt volt a gigszer így ezek a köbméterek a te számládon is jelentkeznek!
vpazarlas2vpazarlas3

 

 

Feliratkozás az RSS csatornára