Menu

fejléc2

Európa és a 24 éve hazánkat „irányító” politikai garnitúra ajándéka a Legbátrabb Város számára. Kiemelt

A legbátrabb város lassan bele kóstolhat a London és Párizs külvárosait jellemző Európán kívüli bevándorlók alkalmazkodásra képtelen életvitelébe.
A Globalizáció generálta népvándorlás ami a nyugat európai országokat már kezdi maguk alá temetni, főleg azok nagyvárosait, lassan Magyarországra is bekopogtat. Évekkel ezelőtt ezt a témát csak a nemzeti radikális sajtó hasábjain megjelenő jóslatokban találhattuk meg.

Sokan ekkor még akár sci-fi-nek is gondolhatták ezeket az írásokat. Ma már a gyarmatiak szembesülhetnek a valósággal, ha nem találnak az ország vezetőink megoldást az illegális migráció által hazánkba érkező egyének, kiutasítására, rendszabályozására. A Palóc Főváros jelenlegi problémája a Debrecenből áthelyezett félig(teljesen) nyitott szálló megnyitásával vette kezdetét.

Az ügyben érintett politikai erők (Bajnai, aki 2010 januárjában hozta meg a döntést, valamint a Fidesz/Fideszes városvezetés aki 2/3-al sem tett semmit a Legbátrabb városért) és a belügyi szervek természetesen csak az ENSZ szerződések hangoztatásában és a problémák elkendőzésében vitézkednek. Mondván, kell az országban egy hely ennek is. Persze az sehol nincs leírva, hogy ezt az intézményt egy békés kisváros szívében kell elhelyezni. A sors furcsa fintora, hogy pont annak a laktanyának a helyén áll ez a szálló ahonnan őseink elűzték a megszálló cseheket ezzel megakadályozva, hogy további területeket raboljanak el észak-Magyarország testéből. Egy kevéske odafigyeléssel lehetne találni több elhagyatott, településeken kívüli laktanyát ahol kevesebb hatással lennének a magyar állampolgárokra.

A szállón nagy számban élnek olyanok akik szabálysértést elkövetve lépnek be az országba. Ennek ellenére némelyikük még rendes személyazonosítás nélkül is szabadon mozoghat és tehet bármit az Ipoly partján. Ezen sorok írója kollégiumi évei alatt nem kapott olyan feltételeket és ellátást mint ezek a személyek. De ezt több ezer gyarmati is így érzi. Ennek ékes példája, hogy több mint 2500 aláírás gyűlt össze civil összefogásnak és a Hvim-nek valamint a Jobbik egyes aktivistáinak köszönhetően, a szálló bezárásáért. Természetesen ebben a következmények nélküli országban lassan három év távlatában sem mutatkoznak pozitív jelei az ügy megoldásának. A városukat védők mindenekelőtt egy komolyabb akár emberéletet is követelő tragédiát szeretnének megelőzni ami a médiában újfent csak szélsőséges hangulatkeltésnek van titulálva. De az igazságot nem lehet szőnyeg alá söpörni ezért többek között egy tényfeltáró honlap elindításával harcolnak nyugalmukért és városuk békéjéért a gyarmatiak.

Stílszerűen utalva a laktanya történelmi szellemiségére és annak újbóli megszállásra a szivenszurtvaros.hu honlapon lehet nyomon követni a fejleményeket. Ez a város amelynek az egész ország sokat köszönhet talán nem ezt a helyzetet érdemelné. Nem normális dolog, hogy egy hétköznap reggelen a kertvárosi kismama indulván az óvodába gyermekével, saját lakásában  a szálló egy lakójával találja magát szemben aki éppen kirabolja. Valamint, hogy a pénteki nagybevásárlások idején késelésbe torkolló drogügyletekkel kapcsolatos vita bontakozik ki a helyi áruházban. Az íróasztalokon túl nem kezelik kellő súllyal ezt a problémát. Ha a parlament radikális képviselői nem emelnék fel szavukat ebben az ügyben még ennyire se méltatnák a város polgárait. Többek között felszólalt a témában Zagyva György Gyula, Farkas Gergely, Z. Kárpát Dániel is. Ha pedig a városvezetés kifogásait halljuk, hogy volt már ilyen gyarmaton akkor gondoljunk annak utána, hogy a korábbi időkben 30 illegális bevándorlót kalasnyikovval felfegyverzett határőrök őriztek. Amíg napjainkban 120-130 határsértőre egy-két „biztonsági őr” jut.


Dobrocsi Lénárd

megjelent: Kárpátia havilap

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Vissza a tetejére