Menu

fejléc2

Tudjuk mit tesznek idén nyáron! Kiemelt

 

„Az idei évben tapasztalható már-már felfoghatatlan illegális bevándorlási hullám nem fogja elérni Balassagyarmatot.”

Balassagyarmatnak megmarad az a 80-120 illegális migráns, akit a kormányaink a város nyakára küldtek. A Bevándorlási Hivatal beszámolójából minden gyarmati megtudhatta, hogy már szinte minden probléma megszűnt a szálló körül.

Ezen a délutánon is főként azok a mantrák hangzottak el, amiket egy tv előtt ülő ember már megkérdőjelezhetetlen tényként kezelhet napjainkban. Magyarország tranzitország. Sajnos a hivatal képviselői még nem vették át a kormány által hangoztatott irányváltást. Az a szakhatóság, ami ezzel a területtel foglalkozik még mindig, nem tartja fontos és meghatározó ténynek, azt a helyzetet, hogy a hazánkban regisztrált illegális migránsokért mi fogjuk vállalni a felelősséget. Amennyiben a nyugati országok megálljt parancsolnak a népvándorlásnak, majd ezt követően megmutatják nekik a kijáratot. Az ezzel kapcsolatos felvetés és kérdés, amire egyedül nem válaszoltak és reagáltak az illetékesek.

A beszámoló legmeglepőbb pillanata az volt, amikor a kormánypárti oldalról érkezett az a „megjegyzés”, hogy a kormánypárton belüli információk szerint valószínűleg csak a kommunikációban jelentkezik ez a radikális változás. Ez a pár sor valószínűleg nem is fog belekerülni a hivatalos jegyzőkönyvbe. De sokaknak, akik hallották, megmarad az emlékei között.

Ezen túl megtudhattuk, hogy a hazánkat őrző rendvédelmi szervek, nevezetesen a TEK és az NBH szakszerűen végzi a dolgát, így kiszűrik a veszélyes elemeket. Remélhetjük csak, hogy ez így van és így is, marad.

A szállón az újranyitás óta három alkalommal tartottak közbiztonsági ellenőrzést. A tavalyi alkalommal mindössze csak egy hamis okmányt találtak. Ennek fényében sokakban kérdésként vetődhet fel, hogy akkor miért kellett annyi készenléti rendőrt bevetni, mint a fradi B-közép némelyik vidéki látogatásakor.

A legfontosabb kérdés is tisztázódott. Nem lesz létszámbővítés, még a jelenlegi helyzetben sem. Arra a felvetésemre, hogy látnak-e esélyt egy rotációs rendszerben üzemeltetett "nyitott szálló-rendszer" kialakítására. Azaz van-e esély arra, hogy az illegális migráció már-már áldott hatását hosszú éveken keresztül ne mindig Balassagyarmat viselje el frontvonalban? Sajnos nemleges válasz érkezett. Balla Mihály városunk Fideszes országgyűlési képviselője számolt be az ilyen irányú ötletéről még 2013 februárjában, ami egyébként támogatandó. Sajnos a lobbi tevékenység még nem hozott semmilyen eredményt. Ha egyáltalán volt bármi ilyen tevékenység.

Bizakodjunk, hogy tartják is az illetékesek és a döntéshozók a szavukat a bővítés vonatkozásában.

Kettő és fél év hallgatás után legalább azt elérte egy ellenzéki városatya, hogy az illetékesek újra nyilvánosság előtt mutatkozzanak abban a városban, amely országos megbecsülést, nem pedig egy rizikófaktort érdemelne.

Az aktív és folyamatos ellenállás, ha jelenleg nem is zárja be ezt az intézményt, de azt legalább elérheti, hogy a döntéshozók ne akarjanak további konfliktusokat vállalni a helyi lakossággal, azáltal, hogy növelik a lakók létszámát.

Az is az eltelt szűk egy hét krónikájához tartozik, hogy jelenleg már nincs akadálya annak, hogy a szálló elleni megmozdulások szószólójának betekintést engedjenek az intézmény életébe. Ezen sorok írója egy éve még nem kívánatos személy volt a balassagyarmati intézményben.

2015.02.26 Testületi ülés, BÁH beszámoló

Dobrocsi Lénárd

Önkormányzati képviselő - Jobbik

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Vissza a tetejére