Logo
Nyomtatás

Milliárdos plakátkampány helyett önkéntes munkavégzést a migránsoknak Kiemelt

 

plakat 1

A Jobbik a közpénzek értelmetlen és teljesen haszontalan elköltése helyett valós megoldásokat keres egy Nógrád megyei kezdeményezésük segítségével is a hazánkba érkező migránsok kapcsán - mondta sajtótájékoztatóján Dobrocsi Lénárd a párt Nógrád megyei 02. számú választókerületi elnöke, balassagyarmati képviselő, aki fontosnak tartja, hogy az ide érkező külföldiek legelőször a kötelezettségeikkel legyenek szembesítve.
A Jobbik kezdettől fogva felelősen állt az illegális migrációhoz, és már korábban próbálta felhívni a figyelmet a problémára. A Fidesz az adófizetők pénzéből 1 milliárd forintot költ egy nemzeti konzultációnak nevezett kampányra, majd újabb milliókat költenek egy neoprimitív plakátkampányra. A kormány a plakátokon magyarul üzen külföldi bevándorlóknak. Erre a baloldal úgy tesz, mintha játszótéren lennénk, a plakátok rongálásába kezd és arra is buzdít. Mirkóczki emlékeztet: az MSZP ugyanezt a primitív kampányt folytatta a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazást megelőzően.
 
Dobrocsi Lénárd ezzel szemben nulla forintból juttatja el a balassagyarmati idegenrendészeti szálló lakóihoz a normák betartásához vezető üzenetét. Ennek módja pedig a szálló faliújságjára az intézményvezető engedélyével kihelyezett felhívás a június 20-án megrendezésre kerülő Városszépítő Napon való részvételre. Ahol a város idegen lakói is bizonyíthatják, hogy valóban hasznos tagjai akarnak lenni a magyar társadalomnak, vagy értéket teremteni az őket befogadó város számára. Továbbá a migránsok által leginkább használt útvonalakon is ki lettek helyezve a három nyelvre lefordított felhívások.
 
111
 
Valamint költői stílusban fogalmazta kérdését azzal kapcsolatban, hogy vajon miért nem az idegenrendészeti szállásokon, illetve a határ menti intézkedések alkalmával osztogatják több nyelvre lefordítva ezeket a nagyot mondó lózungokat.

 

@2014 Gyarmat Hangja. Minden jog fenntartva!