Menu

fejléc2

Balassagyarmat környékén újraélednek az embercsempész útvonalak?

 

Két csoportban megközelítőleg 40-40 illegális határsértőt fogott el a rendőrség lakossági bejelentésnek köszönhetően a 15-20 éve is használt Ipoly menti embercsempész útvonalakon. Az egyik csoport Ipolyvarbó magasságában lett elfogva.

Ez az esemény nem is lehet meglepő, annak fényében, hogy a nyugati államok kezdik bezárni a kapukat. Így a népvándorlásnak ki kell kerülnie Ausztriát. Ebből logikusan következik (következhet), hogy a Felvidék felé próbálkoznak. A határőrség megszüntetéséig egyébként is jelentős embercsempész tevékenység folyt a balassagyarmati határőr igazgatóság egész határszakaszán.

Ha ez a tendencia fokozódik, és tartóssá válik, akkor a „hivatalosan” Balassagyarmatra szállított határsértők mellett megjelenhetnek Balassagyarmaton a teljesen azonosítatlan elemek is. Ez főként akkor okozhat gondot, ha esetlegesen útvonalat tévesztenek, vagy csak eltévednek. Ebben az esetben a kisebb települések mellett az Ipoly partot rendszeresen látogató balassagyarmatiaknak is okozhatnak kellemetlen pillanatokat.

Az ilyen tendenciák elleni védelemben hasznos lehetne az a térfigyelő rendszer, amiről Balassagyarmat polgármestere még egy 2014. januári fogadóórán beszélt. Ez a rendszer a városon áthaladó „transit bűnözés” nyomon követése miatt lehetne létfontosságú.

http://www.szivenszurtvaros.hu/2014/03/bevetettek-keszenletit-az-idegenszallon.html

Sem a városon belüli, sem az említett fogadóórán ígért város széli térfigyelő rendszert nem kapta meg Balassagyarmat a 2/3-os kormánytöbbségtől.

 

10 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Vissza a tetejére