Menu

fejléc2

Balassagyarmat a frontvonalban

Balassagyarmat vadregényes történelmébe repíti vissza az érdeklődőket a hamarosan megrendezésre kerülő kiállítás és előadássorozat.

A helyszínt a Máv Zrt. Balassagyarmat Vasúti Csomópontja biztosítja. A város történelmének rejtelmeibe a már oly sokszor bevezető Gere József az, aki többek között előadásával feleleveníti a II. világháború azon történéseit, amik városunkat érintették. Ezen belül is kiemelve a vasútállomás körüli eseményeket.

1944

Ezen kívül továbbá a rendezvény társrendezői tartanak előadásokat, akik a Vitézi Rend Nógrád Megyei Székkapitányságának, illetve a 16-os Honvéd Katonai Hagyományőrző Csoportnak a tagjai.

A rendezvény egy olyan korszakot elevenít fel a látogatók előtt, ami a régi időkben, több féle képen lett tematizálva. A rendezők célja, hogy a balassagyarmatiak első kézből a történelmi tényekből kiindulva tudják értékelni a korszak eseményeit. Korabeli dokumentumok, és frontnaplók beszámolói is segíteni fogják a tájékozódást.

Jelentős korabeli magángyűjteményt fognak bemutatni a kiállítás szervezői. Ezen relikviák többségével lehet, hogy az átlag látogató még a múzeumokban sem találkozhat. Ezért különösen érdekesnek tűnhet a rendezvény a korszak iránt érdeklődők számára.

kereszt

 

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Vissza a tetejére