Menu

fejléc2

A+ A A-

Gyarmat hangja

Bízunk szülővárosunk felvirágzásában. Abban, hogy a magyar emberek gondolataiban arra a helyre kerül Palócország Fővárosa amit megérdemel. Ez alatt arra gondolunk, hogy egy ékszerdobozként gondolnak majd városunkra országszerte, amelyik városnak köszönhető Magyarország megcsonkításának megakadályozása. Amely városról mindenkinek a „Jó Palócok” jutnak eszébe, akik egy különleges és vendégszerető népcsoport a Felvidék déli peremén. Nagy író óriásaink életműve és nemzetépítő munkássága jut eszükbe. Madách Imre és az Ember tragédiája, Mikszáth Kálmán és A jó palócok, Tormay Cécile aki az első magyar Nobel-díjas lehetett volna, ha nem ragadják el oly korán az égiek és a Bujdosó könyv című műve, mely a magyarság legnagyobb sorstragédiájának idejébe repít minket.

Hiszünk benne, hogy töretlen munkával és elszántsággal elérhető, hogy minden gyarmati olyan otthonként tekint majd városára ahol létbiztonság és közbiztonság biztosítja saját és gyermekei nyugodt életét és jövőjét. Ennek eléréséért napjainkban még rengeteget kell harcolni és cselekedni, de a magyar embert és különösen a gyarmatiakat nem rettentheti meg ez a feladat. Hisz a legbátrabbak az Ipoly partján élnek.

Ez a bátorság kell jelen pillanatban és a jövőben is, hogy mindig ki merjük mondani az igazságot. Ez sokszor olyan dolgokat érinthet mely egy nyugodt kisváros életének nem kellene, hogy része legyen. De az élet sosem annyira egyszerű, hogy buktatók nélkül teljenek a hétköznapok. Amennyiben pedig a korábban említett felvirágzás felé akarjuk vinni városunkat, akkor megalkuvás nélkül kell képviselnünk az igazságot. Ha pedig akadnak olyanok, akik saját érdeküket (legyen az anyagi vagy erkölcsi) előrébb helyezik a közérdeknél és a város érdekénél, akkor ők ne csodálkozzanak, ha megszűnik velük szemben az elmúlt 25 év tendenciája, amikor inkább elfordították az emberek és nagyon sokszor az illetékesek is a fejüket, amikor rosszat vagy illetlen dolgot cselekedtek.

Gyarmat hangjai ezelőtt és ma is suttogtak ezekről a dolgokról. Elérkezett az ideje, hogy ki is legyenek mondva a városunkat érintő igazságok és hazugságok.